DAN ISPITIVANJA U ADRIATIC INTERNATIONALU!

Odlična prilika da isprobate naše časove i vidite kako učenje postaje uzbudljivo! Takođe, da biste osigurali da će vaše dijete osjećati udobnost i sigurnost s nama.
Embrace
the World!
Rus
Mne
Eng
Podržano od strane International Curriculum Association (ICA)
International Primary Curriculum (IPC)
International Middle Years Curriculum (IMYC)
Sadržajno i jezički integrisano učenje (CLIL)
UPIS ZA
2024/2025
RAZRED 0 DO 8
Dobrodošli
u Adriatic International

Adriatic Internetional je dio Adriatic mreže u Crnoj Gori, sa školama na teritoriji Podgorice, Bara i Herceg Novog.


Naša misija je pružiti kvalitetno i sveobuhvatno obrazovanje, stvarajući inspirativno i podržavajuće okruženje u kojem svaki učenik može ostvariti svoje potencijale i postići uspjeh. Podstičemo razvoj globalnog razmišljanja, kreativnosti, empatije i nezavisnosti kod naših učenika, pomažući im da postanu aktivni učesnici u globalnom svijetu.
Obrazovni programi u Adriatic International sastoje se od dvije komponente: 70% nastavnog plana temelji se na međunarodnom programu ICA, dok 30% odgovara zahtjevima crnogorskih obrazovnih standarda.

Međunarodna komponenta uključuje britanske međunarodne obrazovne programe za djecu u dobi od 5 do 11 i od 11 do 14 godina: International Primary Curriculum (IPC) u kombinaciji s International Middle Years Curriculum (IMYC).

Nacionalna komponenta uključuje program osnovnog obrazovanja Crne Gore (jezik, kultura, društvo).

Adriatic International je škola na tri jezika. Osnovni jezik nastave u Adriatic International je engleski, uz obavezne časove crnogorskog jezika i dodatnu podršku za ruski jezik.

To nam omogućava da pružimo visokokvalitetno i sveobuhvatno obrazovanje kombinirajući najbolje prakse iz različitih obrazovnih sistema.
Dva elementa obrazovanja
70%
Međunarodni ICA program
30%
Crnogorski obrazovni standardi
 • preschool / 0-8

  RAZREDI
 • 15

  UČENIKA U RAZREDU
 • 1:4

  ODNOS NASTAVNIKA I UČENIKA
 • 1

  ODJELJENSKI STARJEŠINA PO RAZREDU
Ciljevi & tematske cjeline učenja
Ciljevi programa IPC i IMYC organizovani su u tri jedinstvena, ali povezana područja: znanje, vještine i razumijevanje, koja doprinose razvoju djeteta.

Širok spektar tematskih cjelina učenja, zasnovanih na globalno relevantnim temama, omogućava djeci da shvate značenje svog novog znanja, pokažu svoje vještine i primijene svoje razumijevanje u stvarnom svijetu.
Znanje
Vještine
Razumijevanje
Prijavite se za upis u Adriatic International
International Primary Curriculum (uzrast 5-11 godina).


International Middle Years Curriculum (uzrast 11-14 godina).

Programi IPC i IMYC stavljaju poseban naglasak ne samo na akademske predmete već i na interdisciplinarnu povezanost i razvoj globalnog razmišljanja. Posebna pažnja posvećuje se individualnim ciljevima svakog učenika i razvoju mekih vještina poput kritičkog razmišljanja, kreativnosti, empatije i otpornosti.

Oba programa podržava International Curriculum Association koja koristi istraživanja u obrazovanju kako bi kontinuirano unaprijedila i pregledala Internacionalni nastavni program kako bi ostao relevantan i vodeći međunarodni program za učenike.
Programi IPC i IMYC
90
Zemalja širom svijeta koristi unaprijeđenu metodologiju učenja ICA

ICA Prezentacija za roditelje

Razumijemo da prilagođavanje novom jezičkom okruženju može biti izazovno. Zato nudimo podršku i pomoć vašoj djeci u savladavanju engleskog jezika i prilagođavanju novoj kulturnoj sredini.
Jezik nastave u Adriatic International je engleski.

Koristimo pristup sadržajno i jezički integrisanog učenja (CLIL) koji kombinuje nastavu sadržajnih predmeta i drugog/stranog jezika. Cilj je razviti jezičke vještine učenika dok istovremeno uče akademske predmete.

Primjenom metoda CLIL-a, Adriatic International stvara okruženje uronjeno u jezik koje unapređuje jezičko učenje učenika.

Sadržajno i jezički integrisano učenje
CLIL
Učenje jezika i podrška
Naše
prednosti
Adriatic International u Podgorici pripada Adriatic mreži škola sa dugogodišnjim iskustvom rada u Crnoj Gori.
Naš tim se sastoji od visoko kvalifikovanih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u međunarodnim obrazovnim programima.
Školski prostor je pažljivo dizajniran kako bi doprinio efikasnom procesu učenja. Stvaramo idealno okruženje za razvoj vašeg djeteta.
 • Stručni nastavni kadar
 • Iskustvo rada u obrazovanju
 • Udoban prostor
Proces Upisa
1
Prijavite se za upis
Podnesite svoju prijavu klikom na dugme "Registracija". Bićete preusmjereni na Mojo.Adriatic sistem, gdje održavamo komunikaciju sa roditeljima i učenicima škole.
2
Psihološko testiranje
Procjenjujemo koliko dobro dijete može slušati i pratiti uputstva nastavnika, regulisati svoje emocionalno stanje, rješavati sukobe na siguran način i tražiti pomoć od odraslih kada je potrebno.
3
Test engleskog jezika
Test po određivanju nivoa vladanja engleskim jezikom za dalju raspodjelu po grupama.
4
Intervju o vrijednostima i upis
Procjenjujemo koliko dobro dijete može slušati i pratiti uputstva nastavnika, regulisati svoje emocionalno stanje, rješavati sukobe na siguran način i tražiti pomoć od odraslih kada je potrebno.
Prijavite se za upis u Adriatic International
Školarina za 2023/2024
PREDŠKOLSKO
480 € /mjesečno
RAZRED 0
550 € /mjesečno
RAZRED 1-4
650 € /mjesečno

RAZRED 5-6
700 € /mjesečno
RAZRED 7
750 € /mjesečno
Naknada za upis
500 € /jednokratno prilikom upisa u školu
Naši Partneri
Naše Vijecti
Dostupni smo & Pridružite se!
Adresa:
27. Marta PD58
Podgorica
Zabjelo-Ljubović
hello@adriaticinternational.me
+38268498289